SpaceX готує до запуску чергову партію супутників Starlink

Компанія Ілона Маска SpaceX запланувала запуск ракети Falcon 9 з черговою партією інтернет-супутників системи Starlink.

Про це йдеться у Twitter SpaceX.

Запуск зі стартового комплексу на мисі Канаверал запланований на 3 червня о 9:25 p.m. EDT (4:25 за київським часом). За прогнозом компанії є 60% що погода не завадить запуску.

Резервна дата старту 4 червня о 9:03 p.m. EDT (4:03 за київським часом).

На орбіті Землі інтернет-супутники Starlink будуть використовувати свої бортові іонні двигуни, щоб переміститися на робочу висоту в 550 км над планетою.

Зараз на орбіті Землі вже знаходяться 420 інтернет-супутників Starlink. Повномасштабну мережу інтернет-супутників має забезпечити глобальне інтернет-покриття на всій планеті.